äntligen bättre

Verkligen ine haft tid för bloggandet på ett tag! Joker har varit rätt dålig tyvärr.. Men nu mår han mycket bättre! Denna kyla har satt sig sina spår väldigt tydligt..

Nibbson har gått på lite vila en vecka ungefär, vilket ja tror hon tyckte va lite skönt! Hade inte tänkt ge henne någon större vila, men pga vädret har de varit rätt svårt att rida.. För kallt och för mycket snö.. Tur de finns snösulor och brodd!
Bosse har plogat banan i stallet vilket innebär att det går att rida där nu ! :) Ska ge mig ut i helgen och tolka med nibban, Moa får åka bak på pulka är min ide ;). Vilket är bra styrketräning för nibban, lite variation :). Har även tänkt att köra in henne nu i vinter. Vi har ju sele och vagn ( Som är plojs) . Ploj är väldigt mycket körd! Han blir som ung på nytt!! ÅH den ponnyn är nog de bästa jag har! Han älskar att jobba även att han är 31 år :).. Han får oftast promenader och ute o skrittar då och då med vagn:). Han bara älskart. När han va yngre så körde han studenter inne i stan , och han trivs SÅ bra med det! Synd att han inte är 20 år yngre, för JAG ville tävlat mycket med han.. Han har gått SM som yngre, och placerades rätt högt. Hoppas jag får chansen med nibban.:)

pusssssssss

Måndag

OJ, glömt bort bloggen lite.. Eller glömt o glömt, gått och dragit mig för att skriva :). Red iaf nibban idag, gick helt okej.. Hoppträning i morgon för Maria. Hoppas de går bra. :)
Får bli ett kort inlägg, ska sussa nu :)

byye

Måndag

OJ, glömt bort bloggen lite.. Eller glömt o glömt, gått och dragit mig för att skriva :). Red iaf nibban idag, gick helt okej.. Hoppträning i morgon för Maria. Hoppas de går bra. :)
Får bli ett kort inlägg, ska sussa nu :)

byye

heaven



Har världens bästa! Hon är värd allt i hela världen!

vi vill verkligen komma ut
och tävla just nu! När det går som bäst.. Kommer fortsätta hoppa henne för Maria, min B-tränare och ett styrkepass i veckan.. Mycket med att hoppa i 8or och studs osv.. Hon är så sparsamt hoppad även att vi åker iväg 1 gång i veckan. Känner verkligen att jag lagt upp detta bra!! Känns som nästa års tävlingar verkligen kommer gå SÅ bra! I början kommer vi börja åka iväg på LD & LC mycket, så lite lägre men många ggr.. Även regionala vart efter.. Vill bara ha 2011 nu:).


Drar mig bort till mina älsklingar nu, dom med 4 ben :)



tjaaao

NEMO


Just Captain Nemo : D-ponny maxad! Helt underbar.
Inte säker på ålder eller om han ens lever idag tyvärr..

Detta är iaf en underbar ponny som har stått hos oss och blev riden utav Tyra Stöstedt. Gått LA och uppåt. Allsvenskan Div 1. Har tänkt på honom väldigt länge och vart han är och hur han mår just nu.. Tyvärr så blir det lätt så inom hästvärlden! Minns honom som igår, han hoppade verkligen allt. Super bra häst i trafiken oxå.. Minns jätte skarpt när Tyra satte upp mig framför henne på Nemo och vi red ut ( Runt Sivert).. Hon red som vanligt och han fullkomligt sket i att lilla jag satt där och bara skumpa och var i vägen. Det var verkligen en sån häst som gick ihop med alla människor! Så himla social och trevlig. Kommer ihåg när Tyra sålde honom, hon va så ledsen.. Satt i bilen och grät. Hon kollade där efter på en storhäst, och efter övertalande så blev det den.. En stor på 1.78 cm .. 2 veckor där efter dog hästen i Tarmvred.. Och efter det blev det ingen mera häst för Tyra.. Fruktansvärt..

Just nu tänker jag väldigt mycket på Nemo, skulle göra allt för att få träffa honom en gång till! Kommer söka som en dåre.. Hört rykten om att han inte finns, men ja tror faktist inte att det är så.. Tror folk blandat ihop det med den stora hästen som dog i tarmvred. Hoppas innerligt att han finns kvar.

Skriver om Nemo såFORT jag hör något..

tjao

.



Slänger oxå in en bild på min gamla älskling ponny. En D-ponny från Hagens.. Slutmätt 147.9. Hagens Colleen. Underbar ponny, som alltid ställer upp! Saknar henne något enormt.. Hon är hos Ann-sophie nu och rids av Ebba och har det jätte bra!!

Tisdag!

Hästarna har lite små vila just nu denna vecka, för dom har blivit avmaskade .. 3 dagars vila får dom, sen kommer de bli lugnt resten av veckan.. Ska rida ut mycket med nibban så hon får lite roligt innan en ny intensiv vecka med träning hit och dit :). Joker har fått SÅ bra kliv, fattar inte varför dom påstår att han varit döv på banan.. De märks inte alls just nu! :)  ( Bara positivt). Kommer bli hårdkörning för Jokers del i vinter, så mycket som vädret tillåter för att åka iväg med trailern och rida hemma! Skönt att han är sparsamt riden, för nu kan ja verkligen lägga ALLT på honom.. Så glad att ha en sån underbar storhäst.. Finns ingen mysigare, så bra psyke o snäll. Synd att han är "perfekt" riden bara, då han inte fått någon vidare bra bjudning framåt.. Visst bjuder han, men de går lite för segt ibland.. Vilket snart är borta, då han tömkörs och longeras mycket. Tror de kommer bli en bra förändring :). Mamma rider honom väldigt mycket just nu oxå, det ser väldigt bra ut! Trodde inte från en början att hon ens skulle våga, då han är rätt stor .. Dom lär nog starta lite dressyr tävlingar nästa år!!:) Jag ska absolut oxå göra det, då det är en bra allround häst! Hoppning med såklart! Längtar SÅ mycket tills allt drar igång!:)


Tjaaaao

:)



Bild från träningstävlingen 13-11:).
Dagen slutade bra. Nibban och jag knep 1a platsen i en klass.. Mkt roligt med många hästar och ryttare.. Dagen får bra betyg!

Fredag! ang hopptävling..

Märkte att jag inte uppdaterat på ett par dagar, kan bero på att ja har varit sjuk och INTE varit i stallet.. Mamma har fått göra allt.. Pyssla lite med Nibban igår, så hon fick röra lite på sig.. Idag blir det vanlig dag arbete.. Lite markarbete på banan..Har massa och göra inför hopptävlingen i morgon, banan ska fixas & banan ska upp.. Hoppas alla kommer till start.. Snön smälter och de ser ut att bli av iaf.. Förra årets hopptävling fick mycket kritik , spec för "dålig bana"!!!! Men ska man klaga behöver man inte vara med, anser jag och tjejerna i stallet! Kommer bli mycket bättre i morgon..






Ang hopptävlingen i morgon den 13!!!

-En avgift på 40-50kr om man inte dyker upp.
-Räknat 5 min på banan för varje ekipage, för man kommer få rida fram lite mera på banan!
-Hoppar fram på 1 hinder på banan.. Oklart än vilket de kommer bli, men vi säger till!
-Rosett efter felrfi runda.
-EV framridning på gräs, om de inte är för blött! Annars kringliggande vägar.( ingen hoppning på gräs).
-Enklare servering finnes på plats.
-Första start kl 11.00, vi räknar med att de kommer gå fort då de inte är många starter i de låga klasserna!

Vi hoppas på en trevlig dag! Räknar mellan 5-10 + grader ute! Kan bli regn ..



Välkomna!

tisdag

Blir tyvärr ingen hoppträning ikväll :(.. vräker ner och tänker inte riskera att de händer ngt på vägen ner... Om det är bättre i morgon kör ja för Petra i morn kväll..
Är börbannad nu så kommer inte skriva mer.. piss skit väder! Hatar snö.........


over and out

Måndag

Nibban och jag red ut idag, men de blev inte alls så långt som ja tänkt mig! Hon bara totalvägrade gå in på ett gärde, de va utan dike så inte alls svårt att gå över... Men hon totalvägra.. Fick efter ett antal stegringar hoppa av o leda henne över, det gick ju iaf! Men ist så hoppa hon rakt på mig(y) .. Vi skulle ut och lång galoppera men blev inte så precis.. Hon fick jobba lite mera ist, ;).. Hade lektion för mamma och Joker med, de gick sjukt bra !! Red han lite efter oxå.. Han börjar få riktigt bra steg nu:).. Bra där hästen!

Hoppträning med nibban i morgon för Maria! Hoppas de går bra:)



tjaaao

Lördag!

shit veckan har gått skit fort! Ändå hunnit med massa med hästarna!:) Igår fick alla deras vilodag. Va inget i stallet igår, mamma tog dom helt :).

Nibban är riden på banan idag, lite små hopp fick de bli. En linje med 5 galoppsprång första hindret låg på 60 det andra 90 . Sen ett snett i genom på 50.. Red kanske 45 minuter :). Planerat att rida ut i morgon, och på måndag, för på tisdag är det hoppträning för Maria igen! :)

tjaaaao så länge :)

Hoppträning!

Gårdagens hoppträning i Eriksberg gick så jävla bra! Körde många bra linjer som ja trodde skulle gå sådär eftersom ja red nibban första gången på hack, men de gick så jävla bra! Behöve inte ta ngt i henne sen, hon tog mina förhållningar SÅ bra, räckte att bara sätta sig tillabaka denna gång :).. Körde kombenation på 2 galoppsprång, oxer in och oxer ut. Hoppa snett in på räcke, 3-4 galoppsprång framm sedan rakställa och komma rakt på räcke nr 2. Snett in på räcke, 5 galoppsprång , rakställ till oxer. Räcke till räcke körde vi åt andra hållet med.. Och sedan bana på allt:) Och de gick super bra! Avslutade kombenationen SUPER! 

Hade med mig kamera och mamma hade tänkt fotta massa och filma allt.. men såklart blev de för mörkt i ridhuset..Så de blev nog inte en enda bild , tyvärr! Hoppträning på tisdag igen på Ekbäcken.. Där är lysena mycket bättre, så de får bli bilder på tisdag ist! 


Nu är frukosten färdig äten och ska bort till mina underbara 4benta ! Nibban ska få en låång ute ritt, joker har ja inte bestämt än! Joker gick btw skit bra igår, fick de där steget som anna-karin ville med, blir nog att fortsätta med de :)..

Kommer skriva mera sen, tänkte skriva lite enbart om alla 3 hästarna. Information om dom o så :)..

hej så länge 

<3



<3

Nibban



Världens bästa ponny! Ställer alltid upp, sviker mig aldrig! Hon har aldrig gjort något dumt verkligen, (peppar peppar).. Är så glad att få ha en sån BRA ponny! Tack mammi :)

Hoppträning

Står hoppträning på schemat idag(: .. Nimble och jag tränar ojämna veckor för Maria o jämna för Petra.. Önskar att Maria hade varje Tisdag, men tyvärr har hon sina barn varannan vecka .. Hoppas det går bra idag, efter ingreppet med vargtanden igår :).. Men ska rida på hackamoore idag! Tror de kommer bli mycket banhoppning idag, då flera i gruppen ska tävla denna helg! Idag är träningen i eriksbergs ridhuset, hoppas jag inte bryter något :).. Biler/filmer kommer komma inom kort efter kvällen!


Har varit ute hos Kristin på fm och fikat lite och kollat hennes hästar .. Hon bor verkligen super fint :). Många familjer på samma kulle som har hästar, måste bli ännu roligare då!

Nu ska jag fika lite med mammsen, sen ska vi ut till macken och tvätta Bilen & Släpet!


hare, hejs!


Holmtebo Nimble


puuh

Uppdaterar stup i kvarten, men så kommer det bli när det händer saker helatiden! :) .. Kommer oxå bli ett inlägg lite senare , då ja kommer skriva om dressyrträningen! :)

Nimble va skit duktig med VET! Kan nog inte gått bättre än vad det gick, mamma hade uppfunnit en skit bra grej så allt gick tusen ggr lättare! Nu ska hon få vila från bett (nästan en vecka). Idag får hon vila. I morgon ska ja hoppträna på hackamoore, får se hur de går :).

Ska även va på mamma lite med en ny kamera, MÅSTE ha en systemkamera.. Spec nu lite snygga höstbilder till bloggen :).

Nu roppar mamma , bäst man går och äter då! Sticker till stallet efter det, igen!:)

hejs

Vet kommer.

Blir ingen dressyrträning för nibban och mig idag, vet kommer och drar ut hennes sista vargtand! Hoppas att de kommer gå bra, :).. Vilket jag tror eftersom hon är så lugn annars! Nu ska Moa och jag bort till hästarna för att ordna med hopptävlingen! (:.. Vi har fått några skisser ifrån en bra banbyggare, hoppas alla blir nöjda och glada! Vet att det kommer bli grymt:)..

En bra dag!

Båda hästarna ridna, Joker fick gå på banan idag! 40 minuter red jag honom, och ställde och böjde genom han väldigt mycket! Körde öppna och sluta, ökningar & minskningar.. Han gick jätte fint!
Nibban red jag ut med idag oxå, och de gick super.. Hon va på allerten och körde mycket galopp och trav.. I morgon är det dressyrträning för anna med båda hästarna , hoppas dom sköter sig:)..

Bilder från uteritten igår kommer i morgon med, moa som tagit massa  fina kort :) ( TACK)..

Tar nattningen ikväll oxå, :)

RSS 2.0